• 01. DE CE ENERGIE SOLARA?

    Este gratuită! Nu este influenţată în nici un fel de creşteri de preţ. Utilizarea energiei solare reprezintă la nivel global cea mai eficientă metodă de a aduce căldura în locuinţe.

     

  • 02. ESTE FUNCTIONALA SI IARNA?

    Da! Datorita constructiei tuburilor din sticla, temperatura exterioara nu influenteaza functionarea instalatiei, ea va produce apa calda absorbind radiatia solara in orice anotimp.

     

  • 03. REGENERABILA NEPOLUANTA NELIMITATA

    Energia solară este practic inepuizabilă. Este cea mai curată formă de energie
    de pe Pământ.

     

Stiri Recente

01. PRODUCEM REZERVOARE DE ACUMULARE LA COMANDA

Producem la comandă rezervoare cu acumulare pentru cazane termice (puffere). Instalaţi-vă cazanul cu rezervoarele de acumulare! Aceasta este cea mi bună instalare pentru cazanele pe combustibili solizi, fiindcă prelungeşte durata de viaţă a cazanului şi reduce consumul de combustibil cu pana la 30%. Rezervorul de acumulare poate fi prevăzut înca din faza de investiție nouă sau poate fi intercalat într-un sistem deja existent. Funcţionează conform principiului de acumulare şi distributie egală a energiei termice.

02. INSTALATII TERMICE SI SANITARE

Soreli Group ofera servicii de consultanta, executie si service instalatii termice (radiatoare si incalzire prin pardoseala) dar si instalatii sanitare. Oferim vanzare, transport si montaj.

03. CATALOG LUCRARI

Va invitam sa rasfoiti catalogul nostru de lucrari efectuate de-a lungul timpului. Click aici!

 

 

 

 

 

Intrebari

Este soare suficient in Romania ca sa se justifice investitia intr-o instalatie de incalzire solara?

Da. Cantitatea de energie solara care ajunge zilnic la nivelul Pamantului este in medie de 3,4-4,4 kWh pe metru patrat. Romania se afla in zona B europeana din punct de vedere al insoririi (1250 - 1600 kWh pe metru patrat pe an), intre tari cu o industrie solara puternica dar cu o insorire considerabil mai mica (Germania, Suedia, Danemarca - 2,4-3,4 kWh pe metru patrat zilnic) si tarile Europei de sud (Portugalia, Spania, Italia, Grecia - 4,4 - 5,4 kWh pe metru patrat zilnic).

Instalatia solara produce numai apa calda sau poate produce si caldura necesara incalzirii locuintei?

Daca este corect dimensionata si numarul de panouri (tuburi) este suficient, instalatia solara poate asigura integral sau in cea mai mare parte necesarul de caldura in locuinta. Totul depinde de modul in care este construita casa (expunere sudica, vanturi exterioare, dar mai ales modul in care este realizata izolatia termica a constructiei).

E mai buna o instalatie solara decat una pe gaz sau alt combustibil?

Instalatia solara ar trebui vazuta ca partener al unei instalatii conventionale, mai ales la o costructie existenta, al carei grad de izolatie termica nu ne permite sa incalzim toata casa numai solar. Chiar daca nu e soare in fiecare zi, energia solara colectata corect va asigura 60-70% din costurile combustibililor clasici.

Instalatiile de incalzire solara functioneaza si iarna?

Da. Datorita constructiei tuburilor din sticla, temperatura exterioara nu influenteaza functionarea instalatiei, ea va produce apa calda absorbind radiatia solara in orice anotimp. Desigur, iarna ziua fiind mai scurta perioada de insolatie zilnica este mai mica, dar se calculeaza necesarul de panouri astfel incat sa se asigure in acumulatorul termic o temperatura de 50-65°C. Zapada nu acopera tuburile, din ratiuni constructive.

Care este principiul de functionare al instalatiei?

Un agent termic incalzit de panourile solare transmite cildura apei din acumulatorul termic. De aici caldura este preluata atunci cand este nevoie pentru a incalzi apa calda menajera, locuinta, etc. Un controler specializat analizeaza temperaturile din casa si din instalatie si controleaza deschiderea automata a valvelor si pornirea pompei de recirculare a agentului termic atunci cand este nevoie.

Ce temperatura asigura instalatia?

Agentul termic din instalatia solara poate ajunge la 120°C. Temperatura apei din acumulatorul termic poate ajunge pana la 80°C. Prin urmare, apa calda menajera poate fi furnizata la 75-85°C pe timp de vara si la 45-55°C pe timp de iarnă. Totusi e bine sa se limiteze temperatura apei calde menajere la 55°C pentru a evita depunerile de calcar si din motive de siguranta in utilizare.

Se poate utiliza instalatia solara la incalzirea apei din piscina?

Este chiar recomandat ca pe timp de primavara - vara - toamna surplusul de caldura pe care il asigura instalatia sa fie folosit astfel. Din proiectare se va dimensiona astfel instalatia incat surplusul de caldura sa incalzeasca apa piscinei, dupa ce a fost asigurata o cantitate suficienta de apa calda pentru uzul menajer.

Ce se intampla daca se sparge un tub?

Nimic grav. Prin tuburile superconductoare din sticla nu circula apa si nici agentul termic al instalatiei. Instalatia poate functiona si fara acest tub, fiindu-i afectata numai puterea de incalzire. Tubul se inlocuieste cu un altul similar, procurabil de la aceeasi firma, ca piesa de schimb.

pagina 1 • 2